ΕΠΣ Ρεθύμνου: Προτάσεις για τις ακαδημίες

ΕΠΣ Ρεθύμνου: Προτάσεις για τις ακαδημίες

ΕΠΣ Ρεθύμνου και Σωματεία συμφωνούν ότι πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στις ακαδημίες των ομάδων

Στην πρώτη συγκέντρωση - γνωριμία του νέου Δ.Σ. της ΕΠΣ Ρεθύμνου με τους εκπροσώπους των σωματείων, έγιναν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των υποδομών, αλλά και για ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Στο acadimies.gr παρουσιάζονται οι απόψεις του υπευθύνου των Ακαδημιών ΟΦΑ Αρμένων Ρεθύμνου, Ναπολέων Σκουλούδη, που έχουν ως εξής:

 • Γινόμαστε μάρτυρες αρκετά χρόνια τώρα μιας παράλογης κατάστασης που επικρατεί με τους αγώνες των υποδομών να διεξάγονται με διαφορετικό τρόπο από ότι προβλέπει ή Ε.Π.Ο., καθώς και τα πρωταθλήματα Eνώσεων όπου και φέτος π.χ. οι Προπαίδες (2000-2001) στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Ρ. αγωνίστηκαν 8Χ8, ενώ αργότερα στους αγώνες των Ενώσεων, καθώς και στην Περιφέρεια αγωνίστηκαν 11Χ11.
  Πιστεύουμε λοιπόν ότι θα πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε πιστά τους όρους και τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο και των προκηρύξεων.
 • Κάθε χρόνο σε σχέση με άλλους νομούς, καθώς και με την Ομοσπονδία ο νομός Ρεθύμνου χάνει ένα πρωτάθλημα υποδομών π.χ. φέτος δεν διεξήχθη το πρωτάθλημα 2006-2007 (Μπαμπίνι) με συνέπεια τα παιδιά των ακαδημιών του Ρεθύμνου να ξεκινάνε κάθε χρόνο από διαφορετική αφετηρία.
  Προτείνουμε να ακολουθούμε την λογική των άλλων όταν κρίνεται απαραίτητη.

Χρονοδιάγραμμα και αναλυτικό πρόγραμμα

 • Η Ε.Π.Σ.Ρ πριν αρχίζει η ποδοσφαιρική περίοδος θα πρέπει κάθε χρόνο να προσκομίζει στα σωματεία χρονοδιάγραμμα και αναλυτικό πρόγραμμα για τα πρωταθλήματα υποδομών που θα ακολουθήσουν αναφέροντας: ηλικίες, τρόπος διεξαγωγής, ημερομηνίες έναρξης-λήξης κ.α., έτσι ώστε ο καθένας που εμπλέκεται να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τι θα γίνει και να προγραμματίζει που και πως θα συμμετάσχει.
 • Δημιουργείται μια μεγάλη αγωνιστική απραξία στους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών ειδικά σε κάποιες ηλικίες όπου π.χ. ξεκινάνε προπονήσεις με την ακαδημία τους τον Σεπτέμβριο και αγωνίζονται επίσημα στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Ρ. Μάρτιο, Απρίλιο ή και το αντίθετο με συνέπεια για 7-8 μήνες να μην έχουν αγώνες με ότι αυτό συνεπάγεται. Προτείνουμε τα πρωταθλήματα να ξεκινάνε όλα μαζί τον Σεπτέμβριο και οι αγώνες να διεξάγονται ανά δεκαπέντε (15) ημέρες για κάθε ηλικία (Σάββατο παρά Σάββατο).
 • Το πρόγραμμα κάθε πρωταθλήματος υποδομών θα πρέπει να ανακοινώνεται εξολοκλήρου μετά από την κλήρωση, έτσι ώστε να προγραμματίζουν όλοι (Ακαδημίες, γονείς, παιδιά) τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

Πιστή εφαρμογή ΚΑΠ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας

 • Επειδή έχει παρατηρηθεί επανειλημμένως το φαινόμενο της παράνομης χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστών είτε λόγο μεγαλύτερης ηλικίας είτε να ανήκουν σε άλλη ομάδα κ.α. Προτείνουμε να μην διεξάγεται κανένας αγώνας, αφού προηγουμένως δεν έχει γίνει έλεγχος ταυτοπροσωπίας από τον διαιτητή ή από εκπρόσωπο των ομάδων (ο ένας ελέγχει τον άλλο) των ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν πριν την είσοδό τους εντός αγωνιστικού χώρου.
  Στον έλεγχο αυτό επίσης θα διαπιστωθεί εάν οι ποδοσφαιριστές φέρουν αθλητική εμφάνιση με αριθμό φανέλας, καθώς και επικαλλαμίδες όπως αναφέρετε στον Κ.Α.Π αλλά και στις προκηρύξεις.
 • Θα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά ο Κ.Α.Π. και οι νόμοι του ποδοσφαίρου.
 • Στα πρωταθλήματα υποδομών έχει διαπιστωθεί οι αγώνες να διεξάγονται σε διαφορετικές διαστάσεις αγωνιστικών χώρων για το ίδιο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα το ένα γήπεδο από το άλλο να έχει την διπλάσια διάσταση.
 • Τα πρωτάθλημα που απαρτίζονται από αρκετές ομάδες (πάνω από 12) θα πρέπει να διεξάγονται σε δύο ομίλους με βάση τη δυναμικότητά τους.

Να αγωνίζονται ελεύθερα οι αλλοδαποί

 • Αν δεν κρίνεται σωστό να παίζουν ελεύθερα οι αλλοδαποί (κατά την γνώμη μας δεν θα έπρεπε να υπάρχει περιορισμός) να παίξουν τουλάχιστον περισσότεροι, διότι η κοινωνία μας ορθώς τους έχει δεχτεί, άρα το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και εμείς και όχι να τους βγάζουμε στο περιθώριο.
 • Οι απονομές και οι βραβεύσεις σε κάθε πρωτάθλημα όπου τελειώνει θα πρέπει να γίνονται στην λήξη του (Τελικό ή τελευταία αγωνιστική) και όχι όπως γινόταν μέχρι σήμερα ετεροχρονισμένα χάνοντας την σημασία του.
 • Οι ενωσιακοί προπονητές της Ε.Π.Σ.Ρ. θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο.
 • Προτείνουμε επίσης να υπάρχει μια Επιτροπή που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις υποδομές, η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της Ε.Π.Σ.Ρ με επικεφαλής τους ενωσιακούς προπονητές, από εκπρόσωπο των διαιτητών, των γιατρών καθώς και προπονητές ακαδημιών όπου θα έχει την ευθύνη για τα πρωταθλήματα και όλες τις δραστηριότητες των υποδομών.

Να αλλάξει η επιλογή στις Μικτές

 • Ο τρόπος για την επιλογή των παικτών που θα στελεχώσουν τις Μικτές Ρεθύμνου θα πρέπει κατά την άποψή μας να αλλάξει.
 • Είναι πιο σωστό και κατά τη γνώμη μας πιο δίκαιο, για να αποφευχθούν τα παράπονα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, οι επιλογές να γίνονται αποκλειστικά από τους ενωσιακούς προπονητές παρακολουθώντας τους αγώνες των υποδομών και σε συνεργασία με τους προπονητές των ακαδημιών.
 • Πιστεύουμε ότι θα λειτουργούσε σαν ένα κίνητρο η υλική επιβράβευση (π.χ. αθλητικό υλικό) ή ακόμα και η επιχορήγηση που παίρνει ένα σωματείο από την Ε.Π.Σ.Ρ. κάθε χρόνο κάποιων ακαδημιών με τα κριτήρια που θα θέτει η επιτροπή υποδομών π.χ. για τους παρακάτω λόγους: α) κόσμια διαγωγή, β) συνέπεια, γ) γενικότερη παρουσία, δ) αγωνιστική συμπεριφορά, ε) fair play, στ) συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Ρ. κ.α.

Οι ομάδες με διπλωματούχους προπονητές

Θα πρέπει να τηρούνται οι Προκηρύξεις, καθώς και ο Κ.Α.Π όσον αφορά και στους προπονητές και να μην επιτρέπεται η είσοδος εντός αγωνιστικού χώρου σε κάποιους που οι ομάδες τους έχουν βαφτίσει προπονητές ή παρουσιάζονται από μόνοι τους χωρίς δίπλωμα και κάρτα προπονητή Ε.Π.Ο. αναγράφοντας τους οι διαιτητές σαν εκπροσώπους ομάδων.

Για την άμεση και ομαλή ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τα πρωταθλήματα αλλά και γενικότερα για όλα τα θέματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο στο Ρέθυμνο θα πρέπει να λειτουργεί με καθημερινή ενημέρωση η ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ.Ρ., όπως γίνεται σε κάθε προηγμένη ένωση της χώρας μας.

Με πληροφορίες από τη εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 

ΠΗΓΗ

Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου
22/06/2013
acadimies.gr 

 

 

 


επιστροφή

Ροή Ειδήσεων


Το Χαμόγελο του Παιδιού


Προβολή – Διαφήμιση Όροι Χρήσης