Ο Ηρακλής έγινε ΜΑΕΠ Κατερίνης

Ο Ηρακλής έγινε ΜΑΕΠ Κατερίνης
Ο Ηρακλής έγινε ΜΑΕΠ Κατερίνης

 

Υπέρ της συνεργασίας με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών του ΓΣ Ηρακλής, έπειτα από την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/1), όπου αποφασίστηκε η απόσυρση του «Γηραιού» από τη Δ’ Εθνική.

Η προσέλευση των μελών του Ερασιτέχνη Ηρακλή ήταν ικανοποιητική, καθώς μέχρι το πρωί της Παρασκευής τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη ήταν περίπου 530. Αρκετοί ήταν αυτοί που κατά την προσέλευσή τους στο ξενοδοχείο πλήρωναν την συνδρομή και γίνονταν μέλη του Ερασιτέχνη.

Με την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, τέθηκε ως πρώτο θέμα η εκλογή του προέδρου, ο οποίος ήταν ο Κώστας Τσιργογιάννης. Στην ομιλία ο πρόεδρος του Γ. Σ., Γιάννης Μαυροκορίδης ανέφερε:

«Σας θέλουμε μαζί μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Γι’ αυτό αποφασίσαμε σήμερα (20/1) να συγκαλέσουμε γενική συνέλευση. Γιατί η άποψή σας είναι πολύτιμη. Σήμερα θα μας απασχολήσει η πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, για να απαλλάξουμε την ομάδα από τα φαντάσματα του παρελθόντος, φτάσαμε στον μονόδρομο και την ευκαιρία της συνεργασίας μας με την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης. Κύριο μέλημα είναι η διασφάλιση των συμφερόντων της ομάδας μας. Γι’ αυτό ακούστε, σκεφτείτε και κρίνετε».

Οι Γιώργος Μανίκας και Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους ανέπτυξαν τους όρους της συμφωνίας, οι οποίοι έχουν ισχύ για έξι μήνες και στην συνέχεια όταν ανοίξει το θέμ του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνουν νέες συζητήσεις με την πλευρά της Α. Ε. Ποντίων Κατερίνης, κάτι που υπολογίζεται να γίνει το καλοκαίρι και με δεδομένο βέβαια ότι η ομάδα θα μπορέσει να ανέβει στην Β Εθνική κατηγορία.

Η συμφωνία, όπως αναλύθηκε από τους Μανίκα και Χατζηχαραλάμπους έχει στα κύρια σημεία της τα εξής:

1. Αλλαγή ονόματος, χρωμάτων φανέλας, σήματος και έδρας της ομάδας της Α. Ε. Ποντίων Κατερίνης (παίζει στο Καυτανζόγλειο).

2. Το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας θα απαρτίζεται από πέντε μέλη της ΑΕΠ, περιλαμβανομένου και του προέδρου, ενώ από την πλευρά του Ηρακλή θα συμμετέχουν τρία μέλη εκ των οποίων ο ένας θα είναι αντιπρόεδρος.

3. Οι προπονήσεις της ομάδας της Α. Ε. Ποντίων θα γίνονται στην Κατερίνη, με την τελευταία σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι να γίνεται στο Καυτανζόγλειο, λόγω του ότι όλοι οι παίκτες της ομάδας έχουν μόνιμη κατοικία στην Κατερίνη.

4. Οι δύο προπονητές των ομάδων θα αξιολογήσουν τους παίκτες του Ηρακλή (Γκιζέλης και Μπίλης), που τώρα ανήκουν στο ρόστερ του και βέβαια αν δημιουργηθεί ομάδα Κ20, (ως ομάδα της Football league 2012 -2012), θα συμμετέχουν σ’ αυτήν.

5. Θα δημιουργηθεί γραφείο Τύπου με ένα μέλος από την Κατερίνη και ένα από την Θεσσαλονίκη.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ξεκίνησε η διαδικασία των ερωτήσεων. Έτσι μετά από ερώτηση που τέθηκε για το μέλλον της ομάδας, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΓΣ Ηρακλής, Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους τόνισε:

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ομάδα καθαρή από τα χρέη, με ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή βαδίζουμε σε καλό δρόμο».

Σε ερώτηση για τον πρόεδρο των Ποντίων Κατερίνης και ενδεχόμενο πρόεδρο της νέας ομάδας, ο Χατζηχαραλάμπους τόνισε: «Ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ότι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Θέλουμε να τον κρατήσουμε και μεγαλομέτοχο στον Ηρακλή».

Όσον αφορά τους βασικούς όρους της συμφωνίας, ο υπεύθυνος επικοινωνίας επεσήμανε «Έχουν ισχύ για έξi μήνες. Όταν ανοίξει το θέμα του μετοχικού κεφαλαίου της νέας ΠΑΕ θα γίνουν νέες συζητήσεις με την πλευρά της Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης». Σχετικά με αυτούς που βοήθησαν στη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ο Γιώργος Μανίκας τόνισε: «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που βοήθησαν, αλλά δεν θα ήθελαν να πούμε το όνομά τους».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, δια ανατάσεως των χεριών, μόνο δύο μέλη ήταν αρνητικά στην συνεργασία με τους Πόντιους.


Η επίσημη ανακοίνωση του Γ. Σ. Ηρακλής

«Ο Γυμναστικός Σύλλογος ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ μετά την πρόσκληση των μελών του Συλλόγου σε έκτακτη γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο Capsis στις 19:00 ημέρα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2012 και με την παρουσία της πλειοψηφίας των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του αποφάσισε:

1. Απόσυρση του τμήματος ποδοσφαίρου του Γ.Σ. Ηρακλή που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Δ εθνικής κατηγορίας

2. Τη διατήρηση των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Γ.Σ. Ηρακλή

3. Την παραχώρηση και χρήση σήματος και επωνυμίας του Ηρακλή προς το τμήμα αμειβομένων ποδοσφαιριστών του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΜΑΕΠ Κατερίνης» με απώτερο σκοπό την προοπτική ευρύτερης συνεργασίας.

Κατώπιν τούτου καλούμε τον κόσμο του Ηρακλή τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 στο Καυτανζόγλειο στάδιο στον αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Με εκτίμηση,

Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης».


Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το μόνο που απομένει για να δημιουργηθεί και τυπικά η ΜΑΕΠ Κατερίνης είναι να κατατεθούν στο Πρωτοδικείο οι αιτήσεις για την μετατροπή του ονόματος, κάτι που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας. Μάλιστα, οι άνθρωποι του «γηραιού» έχουν στόχο να ληφθούν αυθημερόν οι προσωρινές εγκρίσεις προκειμένου να αγωνιστεί η ομάδα ως ΑΕΠ Ηρακλής στο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη το απόγευμα της ίδιας μέρας.

*Αυτονόητα, οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, που μένουν στην Θεσσαλονίκη και οι περισσότεροι είναι μαθητές Λυκείου θα ενημερωθούν σύντομα για τις εξελίξεις της ομάδας τους αλλά κυρίως για το μέλλον τους, καθώς δεν είναι δυνατό να μετακομίσουν στη Κατερίνη και να συμμετέχουν στις προπονήσεις...

Δώρα Ιωακειμίδου


επιστροφή

Ροή Ειδήσεων


Το Χαμόγελο του Παιδιού


Προβολή – Διαφήμιση Όροι Χρήσης