Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης

Ανάδειξη ταλέντων στα ιστορικά «Καμινίκια»


Η ομάδα των Μπαμπίνι Η ομάδα των Προτζούνιορ

O Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης είναι το αρχαιότερο ερασιτεχνικό σωματείο, και αποτελεί την ομάδα - σύμβολο για τον ευρύτερο νομό της Θεσσαλονίκης. Η πλούσια ιστορία του και η δυναμική του δράση, τόσο προπολεμικά όσο και μεταπολεμικά, αρχίζει να μετρά τα χρόνια από το 1923, όταν και εγκρίθηκε το καταστατικό του συλλόγου και πλέον συγκροτεί «χρυσή παρακαταθήκη» για τις νεότερες γενιές.
Τα θρυλικά "Καμινίκια" είναι μαζί με τον Ηρακλή (1908) και τον Άρη (1914) τα τρία ιδρυτικά μέλη της ΕΠΣΜ, χρονιά ορόσημο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας.
 

Η ομάδα των Τζούνιορ (1)
 
Η ομάδα των Τζούνιορ (2)
 
Ο Νίκος Πετρίδης, έφορος της Ακαδημίας του ιστορικού συλλόγου στο τμήμα ποδοσφαίρου μιλώντας στο www.acadimies.gr, ανέφερε:
«To τμήμα ποδοσφαίρου είναι το παλαιότερο του συλλόγου, μιας και λειτουργεί από το 1923 συνεχώς, με σημαντική παρουσία στα εθνικά Πρωταθλήματα. Σήμερα (Ιανουάριος 2011), στο ποδοσφαιρικό τμήμα αθλούνται περισσότερα από 170 εκκολαπτόμενοι αθλητές εκ των οποίων οι 30 απαρτίζουν την αντρική ομάδα ενώ οι 140 πλαισιώνουν τα τμήματα υποδομής του Μέγα Αλέξανδρου. Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε τα παιδιά και να τα φέρουμε στον αθλητισμό. Η περιοχή του Ποσειδωνίου ασφυκτιά πολεοδομικά, έχουν χαθεί οι αλάνες και τα παιδιά της περιοχής έχουν ανάγκη από χώρους άθλησης. Οι ανάγκες των αθλητών του ποδοσφαίρου καλύπτονται από το δικό μας γήπεδο (πλαστικό), που βρίσκεται απέναντι από το Ποσειδώνιο».
 

Η ομάδα των Προπαίδων (1)

Διοίκηση και τεχνικό τιμ
Πρόεδρος: Στέλιος Κλέωπας
Εφοροι : Γεώργιος Μανδαλάς, Χαράλαμπος Γευγελίδης, Νίκος Πετρίδης
Γενικός Αρχηγός: Δημήτρης Αντωνίου
 

Η ομάδα των Προπαίδων (2)
 
Το τμήμα Νέων συγκροτούν 19 παίκτες με προπονητή τον Λευτέρη Δημητριάδη, την ομάδα Παίδων πλαισιώνουν 27 με τεχνικό τον Χρήστο Σαμαλέκη, ενώ τους 30 Προπαίδες έχει αναλάβει ο Χρήστος Σαμαλέκης με βοηθό τον Δ. Μανδάλα.
Στο τμήμα τζούνιορ (31 αθλητές) τεχνικό προϊστάμενος είναι ο Χρήστος Σαμαλέκης, προπονητής ο Βασίλης Παπακώστας με βοηθούς τους Ι. Σουβατζόγλου και Χ. Πετρίδη.
Τα πρετζούνιορ και μπαμπίνι κατευθύνει ο Νίκος Κατσαβέλης με βοηθούς τους Ν. Κατσαβέλη και Μ. Δαμκαλή. Ο Χρήστος Σαμαλέκης είναι τεχνικός υπεύθυνος για τον πρώτο κύκλο της Ακαδημίας και ταυτόχρονα προπονητής τερματοφυλάκων.
 

Η ομάδα των Παίδων
 

Η ομάδα των Νέων
 

Η ομάδα των ανδρών του Μέγα Αλέξανδρου
 
Στην αντρική ομάδα που αγωνίζεται στον 2ο όμιλο της Α΄ κατηγορίας ΕΠΣΜ, με προπονητή τον Σ. Καραβάτο, αγωνίζονται 15 αθλητές που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ στόχος είναι στα επόμενα χρόνια το 90% της πρώτης ομάδας να απαρτίζουν παίκτες που αναδείχτηκαν από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.
 
***Γήπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου έναντι Ποσειδωνίου τηλ: 2310 425887
 
Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου
acadimies.gr
 
 

επιστροφή

Ροή Ειδήσεων


Το Χαμόγελο του Παιδιού


Προβολή – Διαφήμιση Όροι Χρήσης