Οι στόχοι των Σχολών Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού

Στις 12/12 το δεύτερο μέρος του "Coach the Coaches"

Με σημαντικότερη αλλαγή την ίδια την ονομασία των σχολών από Πράσινη Ποδοσφαιρική Ανάπτυξη σε Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού ( ή Panathinaikos Soccer Schools), αλλά και το σήμα που έχει, στο δίκτυο προστέθηκαν ορισμένες καινοτoμίες. Διατηρώντας τον ήδη πετυχημένο σχεδιασμό των προηγούμενων ετών και προσθέτοντας καινοτόμες δράσεις, συνεχίζει ακάθεκτη την δράση του, το δίκτυο των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού (Panathinaikos Soccer Schools), που λειτουργεί πλέον υπό την αιγίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός .
Νέες κατηγορίες εκπαίδευσης, περιλαμβάνει η δραστηριότητα και το πρόγραμμα των Σχολών Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού (PPS), μέσω των οποίων γίνεται η αναζήτηση των μεγαλύτερων ταλέντων για την στελέχωση των πράσινων ακαδημιών. 

H ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει αναλυτικά:
 "Ένας από τους κύριους στόχους του προγράμματος των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού είναι η ανίχνευση των μεγαλύτερων ταλέντων που ανήκουν στις σχολές και η δοκιμή τους με σκοπό την ένταξη τους στην κεντρική ακαδημία του Παναθηναϊκού.
Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, απαιτείται η σωστή προπόνηση και εκπαίδευση των 6.000 αθλητών που ανήκουν στις σχολές και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξομοίωση αυτής με το μοντέλο που ακολουθούν οι προπονητές των τμημάτων υποδομής στην Παιανία. 
 
Για το λόγο αυτό ξεκίνησε την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά ένα σημαντικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των προπονητών των σχολών με την ονομασία "Coach the coaches". Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε κύκλους και θα διαρκέσει τουλάχιστον μία τριετία λειτουργώντας προσθετικά στο πρόγραμμα περιφερειακής εκπαίδευσης των προπονητών που εφαρμόζεται ήδη από πέρυσι. Οι κύκλοι των εκπαιδεύσεων διεξάγονται μέσα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας με βασικό εισηγητή τον διευθυντή της ακαδημίας του Παναθηναϊκού κ. Γιάννη Σαμαρά, συνεπικουρούμενο από τους υπόλοιπους προπονητές των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού. Συντονιστής του προγράμματος εκ μέρους των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού είναι ο Σταμάτης Αργύρης.
Κάθε εκπαιδευτικός κύκλος διεξάγεται σε δύο δόσεις ώστε να έχουν οι προπονητές των σχολών την δυνατότητα να επιλέξουν την ημερομηνία που τους βολεύει, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από σχολές ποδοσφαίρου εκτός Αττικής.
 
 
Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος διεξήχθη την Κυριακή 28 Νοεμβρίου με τον Γιάννη Σαμαρά και τους Γιάννη Βονόρτα, Βαγγέλη Σάμιο, Άρη Κυριαζή και Βαγγέλη Λάππα να υποδέχονται τους προπονητές των σχολών που κατέκλισαν το αμφιθέατρο στο οποίο διεξήχθη το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης. Σε αυτό, οι προπονητές των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, έκαναν μία εισαγωγή στη λογική και στους στόχους του προγράμματος αξιολόγησης, ενώ αναφέρθηκαν και στον τρόπο αξιολόγησης των ταλέντων καθώς και στη φιλοσοφία με την οποία δουλεύουν οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού. 
Το πρακτικό μέρος περιλάμβανε επίδειξη ασκήσεων από την ομάδα U 15 του Παναθηναϊκού και εισαγωγή των προπονητών των σχολών στη λογική του προπονητικού προγράμματος που χρησιμοποιείται στην Παιανία.
 
Στις 12 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το δεύτερο μέρος του πρώτου κύκλου που θα είναι πανομοιότυπο με το πρώτο ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες του 2ου και 3ου κύκλου στους οποίους η εκπαίδευση θα είναι χωρισμένη πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.
Στο περιθώριο της εκπαίδευσης ο κ. Σαμαράς προσκάλεσε τους προπονητές των σχολών να προσέρχονται ανά πάσα στιγμή στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και να παρακολουθούν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησης των ακαδημιών του Παναθηναϊκού.
Οι προπονητές που συμμετείχαν στην εκπαίδευση της Κυριακής, προέρχονταν από τις σχολές ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού των πόλεων: Αίγιο, Αλιβέρι, Άλιμος, Αμαλιάδα, Αταλάντη, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Κεφαλλονιά, Λαμία, Μυτιλήνη, Ναύπακτος, Παλλήνη, Πάτρα, Πεύκη, Ρέθυμνο, Σπάτα, Φλώρινα, Χαλάνδρι, Χανιά και Λάρνακα Κύπρου."

επιστροφή

Ροή Ειδήσεων


Το Χαμόγελο του Παιδιού


Προβολή – Διαφήμιση Όροι Χρήσης